AÜ ve Red Bull işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya, 380 öğrenci kayıt yaptırdı. Yarışmacılar, uçuracakları kağıttan uçakları kendileri yaptı. Üniversitenin spor salonunda startı verilen yarışmada 'en uzun uçuş mesafesi', 'en uzun havada kalma süresi' ve 'en iyi akrobasi' kategorilerinde yarışan öğrenciler, kıyasıya mücadele etti. Hostes kostümü giyen mankenler, yarışmayı uçakta gerçekleştirilen güvenlik anlatımı şeklinde yaptı. Yarışmacılar, gün boyunca en iyi skora ulaşmak için kağıttan uçakları uçurdu.

Yarışmanın Antalya elemelerinin organizasyonunu gerçekleştiren Red Bull Akdeniz ve Ege Bölgeleri Alan Pazarlama Müdürü Engin Akdemir, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. Red Bull Paper Wings kağıt uçak yarışması elemelerinin Çanakkale, İstanbul, İzmir ve Ankara'daki 8 üniversitede daha gerçekleştirileceğini aktaran Akdemir, şöyle dedi:

"9 üniversitedeki seçmelerin ardından dereceye girenler, 4-5 Mayıs tarihlerinde Avusturya Salzburg Dünya Red Bull Paper Wings Finali'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacak. 2012 Red Bull Paper Wings kağıt uçak yarışmasını diğerlerinden ayıran önemli yanı ise finallerin Uluslararası Kağıt Uçak Birliği ve Guinness tarafından da 'en uzun uçuş mesafesi' ve 'en uzun havada kalma süresi' olarak izlenip tescillenecek olması."



İL(SU/CK)