Genç Girişimciler Topluluğu üyesi bir grup, İskele Meydanı'na gelerek önce buradaki çay bahçelerinde oturanlara yapacakları protesto hakkında bilgi verip Türk bayrağı dağıttı. Üniversiteli öğrenciler ve vatandaşlar şehitler için saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu.

Topluluk Akademik Danışmanı ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Hikmet Yurteri, Çanakkale'de yaşayan duyarlı öğrenciler ve vatandaşlar olarak Dağlıca saldırısında şehit olan sekiz askeri anmak ve terörü lanetlemek için toplandıklarını söyledi. Terörün sona ermesini istediklerini belirten Yurteri, "Ne yazık ki yıllardır terör belası ile mücadele ediyoruz. Kürdüyle, Türküyle, lazıyla, çerkeziyle 97 yıl önce şehit olan 253 bin askerimizin koyun koyuna yattığı bu kutsal topraklardan sesleniyoruz. Artık bu terör bitsin. Terörün işbirlikçileri artık kendilerine çeki düzen versin. Sabrımız taşmak üzere" dedi.

Grup daha sonra Çimenlik Kalesi İskelesi’nde bağlı bulunan Nusrat Mayın Gemisi’ni gezmek için bekleyen acemi erlere dönerek, ellerindeki Türk bayraklarını salladı, 'En büyük asker bizim asker', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye bağırdı. Acemi erler de teröre lanet okuyan gençleri keplerini sallayarak selamladı.