Cezaevlerinde başlatılan ve 56'ncı gününe giren açlık grevlerine destek vermek için Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, oturma eylemi yaptı. 'YÖK'e Karşı Öğrenci İnisiyatifi' üyesi 50 kişilik grup, açık tiyatro alanında, önce YÖK'ün kuruluş yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından grup üyeleri, açlık grevlerinin 56'ncı günü dolayısıyla '56 dakikalık' oturma eylemine başladı. Türkçe ve Kürtçe, 'Ölüm değil, çözüm istiyoruz', 'YÖK'e yama yapmayın, YÖK'ü kaldırın', 'Sermaye defol, üniversiteler bizimdir' yazan dövizler taşıyan gruba, eylemin 40'ıncı dakikasında emniyet yetkilileri dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Polis, grubun dağılmaması hâlinde müdahale edileceğini belirtti, ancak öğrenciler dağılmayacaklarını söyledi. Emniyet yetkililerinin üçüncü uyarısından sonra müdahale hazırlığının başlaması üzerine grup, oturma eylemine son verdi.

İKİ GRUP KARŞI KARŞIYA GELDİ

Toplu olarak kampüsten çıkmak isteyen eylemci grup, bu sırada karşıt görüşlü öğrenci grubuyla karşı karşıya geldi. Polis, iki grubun arasında barikat oluşturarak olay çıkmasına izin vermedi. Kampüse girmeye çalışan öğrenciler, bir süre polisle tartıştı. Kampüste broşür dağıtmak istediklerini, ancak izin verilmediğini savunan öğrenciler, "Biz kendi broşürümüzü içeride dağıtmak isterken bize izin vermediniz. Ama Kürtçe pankarta izin veriyorsunuz" diye tepki gösterdi. Kısa süreli arbedenin ardından bu grup dağıldı.

Gerginliğin sona ermesinin ardından eylemci öğrencilerin tamamı üstleri arandıktan sonra çevik kuvvet minibüslerine bindirerek, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.