UMKE Bölge tatbikatı, Burdur'un Bucak İlçesi'nde yapıldı. Oğuzhan Kent Ormanı'nda yapılan tatbikata Vali Süleyman Tapsız, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik Hasan Hami Yıldırım, Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi kaymakamları, Burdur Belediye Başkanı Ak Partili Sabahattin Akkaya, Burdur ve Bucak'ta bulunan resmi dairelerin amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Tatbikatta konuşan Vali Süleyman Tapsız Burdur'un birinci derecede deprem bölgesi olduğunu, bu yüzden her an hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. Tapsız, UMKE ekibinin yalnızca depremler değil, tüm doğal afetlerde kurtarma yaptığını ve gönüllülerden oluştuğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar UMKE organizatörlüğünde Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Kütahya, Uşak, Isparta, Eskişehir ve Burdur'dan yaklaşık 200 UMKE personeli ve Burdur 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Afyonkarahisar AFAD, Burdur AFAD, Burdur İtfaiye Müdürlüğü, Bucak İtfaiye Müdürlüğüve Bucak Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Müdahale ekiplerinin katıldığı geniş kapsamlı deprem, yangın, sudan kurtarma, araçtan yaralı kurtarma ve dağdan insan kurtarma tatbikatları yapıldı.

İlk bölümde deprem, ardından yangın ve trafik kazası tatbikatları gerçekleştirildi. Tatbikat görüntüleri gerçeği aratmadı. Depreme ve yangına müdahale eden UMKE ekipleri yıkılan taş duvar ve çöküntü arasından bir taraftan yaralıları kurtarırken, diğer yandan da itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Deprem esnasında meydana gelen otobüs ve otomobil kazasında yaralılar tıpkı gerçekmiş gibi bir bir kurtarılarak ambulanslarla hastanelere gönderildi.

Tatbikatın son bölümünde Antalya UMKE ekipleri deprem anında Onaç Barajı Gölü'nün karşı kıyısındaki bir yaralıyı botla kurtarıp, uçurumdan yukarıya halatlarla çıkardı.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız UMKE tatbikatında görev alan ekiplere ve tatbikata destek veren kurum, kuruluş ve kişilere plaket verdi.