Balkanlar’dan gelen ve tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar Bursa ve çevresinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının devam ettiği Uludağ’da dün 3 metre olan kar kalınlığı bu sabah 3 metre 20 santimetre olarak ölçüldü. Cuma güne kadar kar yağışının devam etmesi beklenen zirvede hava sıcaklığı gece sıfırın altında 15 dereceye düştü. Görüş mesafesinin kapalı olduğu ve aralıklarla kar yağışının devam ettiği Uludağ’da gündüz sıcaklığı ise sıfırın altında 12 derece olarak ölçüldü.

KENT MERKEZİNDE DONDURUCU SOĞUK

Bursa’da da aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Kar kalınlığının 5 santimetre olarak ölçüldüğü kent merkezinde eksi 1 dereceye düşen dondurucu soğuk etkili oluyor.

Bu arada dün yoğun kar yağışının görüldüğü Bursa ve ilçelerindeki kapanan 238 köy yolundan 158’i Özel İdare Köy Hizmetleri Şefliği ekiplerinin çalışmaları sonucu açıldı. Kapalı olan 80 köy yolunun açılması için de ekiplerin çalışmaları sürdürülüyor.

Karayolları 14’üncü Bölge Müdürlüğü ekiplerince de Bursa- Yalova, Bursa- Ankara ve Bursa- Balıkesir yollarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılıyor.



NG(FK/COŞ)