Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74'üncü yılında Yunanistan'ın Selanik Kenti'ndeki doğduğu evin önünde törenle anıldı. Buradaki törende aralarında Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi'nden gelen belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve gazetecilerinde bulunduğu 80 kişilik kafile, Bursa'da eğitim veren Özel Şahinkaya Koleji öğrencileri ile Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 500 kişi hazır bulundu.

Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saat 09.05'te sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Anma törenine katılan Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin yaptığı konuşmada, Atatürk'e olan ilginin ve sevginin giderek arttığını, bunun da kendilerini çok mutlu ettiiğini söyledi.

Selanik'e Başkonsolos olarak iki ay önce atandığını belirten Tuğrul Biltekin, "Selanik'e tayinim çıktığı zaman anneme telefon açtım. 'Anne, Selanik'e gidiyorum' dedim. Annemin söylediği ilk şey, 'Baban hayatta olsa mutluluktan ağlardı' demek oldu. Selanik çok özel bir yer. Burada olmak, Atatürk'ün evinin yanında bulunmak bizim için çok önemli. Burada benim ilk 10 Kasım törenim. Ve sanki burada her şey yüze, bine katlanmış. Hissimiz ve hissiyatımız öyle. Buraya gelen vatandaşlarımızın hissiyatını iki ay boyunca izleme imkanı buldum. Onlar da aynı hissiyatta. Sizi aramızda görmekten çok mutluyuz. Onun kişiliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni, vatan sevgimizi, birliğimizi, milletimizi, bütünlüğümüzü anıyoruz. Gazi ve şahitlerimizi de anıyoruz. Van depreminde hayatını kaybedenleri anıyoruz. Bizim için çok önemli bir gün. Bizi biz yapan günlerden bir tanesi" dedi.

Anma törenleri, öğrencilerin Atatürk için şiirler okuyup sevdiği şarkıların söylenmesi ile sona erdi.