AÜ Hastanesi'nde 21 Ocak'ta Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar için AÜ Kampusü içerisinde bulunan Akdeniz Restoran'da doğum günü kutlaması düzenlendi. Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, öğretim üyeleri, hemşire ve üniversite personelinin katıldığı kutlamada Uğur Acar, Rektör Prof.Dr. Kurtcephe ve Yrd.Doç.Dr. Özkan ile birlikte, üzerinde 'Nice Sağlıklı Mutlu Yıllar' yazılı pastayı kesti. Doğum günü için özel tıraş olan ve top sakal bırakan Uğur Acar, 20'nci yaşına girmenin mutluluğunu yaşadı.

HAYATI DEĞİŞTİ

Rektör Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, 21 Ocak 2012 tarihinin Akdeniz Üniversitesi hem de Uğur Acar'ın hayatı açısından önemli olduğunu söyledi. Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, şöyle dedi:

"Uğur'un hayatı değişirken, bizler de yapılan bu güzel iş sayesinde hem Türkiye'de hem de dünyada Türk tıbbının nerelere ulaştığını gösterme fırsatı bulduk. Uğur, 21 Ocak'tan bu yana Akdeniz Üniversitesi'nin genç, dinamik elemanlarından birisi haline geldi. Kendisi bizim aynı zamanda çalışanımız. AÜ'de her sabah beni karşılıyor, diğer çalışanlar gibi rektörlükte benim elimi sıkıyor ve ben güne Uğur ile başlıyorum. Günümüz de uğurlu geçiyor."

"HER GÜNÜ BÖYLE GÜZEL OLSUN"

Uğur Acar'ın hayatının en güzel dönemini yaşadığını ve onu çok sevdiklerini aktaran Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, "Ona bizimle geçirdiği bu süreçte bugün yaş günü olması nedeniyle güzel bir gün geçirmesini planladık. Onun her gününün bugün kadar güzel olmasını istiyoruz. Bundan sonraki uzun ömrü içinde de her şeyin gönlünce olmasını diliyorum. Uğur bizim oğlumuz. Bugün doğum gününü kutluyoruz. İleride başka günlerde de Uğur ile beraber olacağız" diye konuştu.

"İLK DEFA YAŞ GÜNÜ KUTLAYACAĞIM"

Uğur Acar ise, ilk kez doğum günü kutladığını söyledi. Yeni yüzüyle birlikte Akdeniz Üniversitesi'nde yeni bir hayata başladığını aktaran Uğur Acar, "Ömrümde ilk defa bugün yaş günümü kutlayacağım. Bundan önceki hayatımda böyle bir şey yaşama fırsatım olmadı. İlk defa bugün yeni bir hayata kavuştuğum yerde, doktorlarımla beraber doğum günümü kutlayacağız" dedi.

REKTÖR TAKIM ELBİSE HEDİYE ETTİ

Konuşmaların ardından AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uğur Acar'a siyah takım elbise hediye etti. Aldığı takım elbiseyi üzerine giydikten sonra tekrar kutlamaya katılan Uğur Acar, "Yeni yüzüm 21 Ocak'ta doktorların bana verdiği en güzel hediyedir. Birinci yılımızda da hep beraber oluruz" diye konuştu.



ÖÖ(SU/İD)