Erzurum Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, yurt dışından alıp, Diyarbakır ve Bingöl üzerinden kente getirdikleri uyuşturucuyu Karadeniz'de satmak istedikleri ileri sürülen şebeke üyelerini teknik takibe aldı. Esrar ve uyuşturucu hap sevkiyatında kuryelik yapan 6 kişinin, uyuşturucuyu toptan sattığı belirlendi. Erzurum'da şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 6.5 kilo esrarla yakalanan M.K., E.K. ve H.G., mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan şüphelilerin bağlantı kurdukları kişileri izlemeyi sürdüren KOM ekipleri, şebekeyi çökertmek için geçen 28 Ağustos'ta eş zamanlı bir operasyon daha gerçekleştirdi. Erzurum'dan Bayburt'a giden otomobilin lastiğinin şambrelinde zulalanmış 3.5 kilo esrar ele geçirildi, S.T. ve E.A. gözaltına alındı. Trabzon'da ise 282 uyuşturucu hap ele geçirildi, A.T. gözaltına alındı.

Son operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak, satmak ve kullanmak' suçlarından Erzurum'da adliyeye sevk edildi.



HP(KS/CK)