Bağdat Caddesi, No 548'deki 5 katlı binanın 3'üncü katında bulunan Eylül Türkü Bar'da komşuların gürültülerin şikayetçi olması üzerine, 3 gün önce, izolasyon çalışmalarına başlandı. İzolasyon çalışması yapan işçilerde birinin akrabası olan Ahmet Demir, bugün, ziyarete geldi. Akrabasının malzeme almak için dışarıda olduğunu öğrenen Ahmet Demir, diğer işçiler yemeğe gidince tek başına kaldı.

Türkü barda saat 15.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın bir anda büyüdü. Alevler ve yoğun duman barın tamamını sardı. Bunun üzerine pencereye koşan Ahmet Demir bağırarak yardım istedi. Çevredeki esnaf itfaiye haber verdi. Çevredekiler Ahmet Demir'in pencereden atlamasını istedi. Korkudan aşağıya atlayamayan Ahmet Demir, yoğun dumanın etkisiyle kendinden geçerek yere yığıldı.

Maltepe ve Erenköy'den iki takım itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Ekipler merdiven aracı ile yangını müdahale etti. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bara giren itfaiye ekipleri Ahmet Demir'in cesedi ile karşılaştı. Ceset torbasına konulan Ahmet Demir, merdivan aracı ile aşağıya indirildi. Ahmet Demir'in cesedi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.