Alanya'dan yola çıkan İYAK üyeleri, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geçmek için sınıra yakın bölgelerde bekleyenlere kışlık kıyafet, ayakkabı ve battaniye götürdü. Araçlara yüklenen yardım malzemeleriyle dün yola çıkan dernek üyeleri, malzemeleri sınırda bekleyen Suriyelilere ulaştırmaya çalışacak.

Daha önce Filistin, Somali, Lübnan ve Kenya'ya yardım malzemesi götürdüklerini, arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirten İYAK Başkanı Ali Uygur, "Komşumuz, kardeşimiz Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek için ayakkabı ve kıyafet götürüyoruz" dedi.

İYAK Kurtarma Birimi Sorumlusu Mevlüt Koç ise 2 araçlık konvoyla yola çıktıklarını kaydetti. Yardım malzemelerinin içinde kışlık ihtiyaçlar bulunduğunu anlatan Koç, "Suriye sınırından geçip ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştıracağız. Bu malzemeler savaş mağdurlarının kışı geçirmelerini için gerekli olan temel ihtiyaçlar" diye konuştu.

MAVİ MARMARA'DA GÖZALTINA ALINDILAR

İYAK Başkanı Uygur ile Koç, 2010 yılında Filistin'e yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alındı. 3 gün İsrail tarafından sorgulanan Uygur ve Koç, daha sonra serbest bırakılarak Türkiye'ye gönderildi.



ÖY(SU/CK)