Uşak’ta, girdiği bunalım sonucu 8 Mayıs'ta kendini tavana iple asıp ölmek isterken babası tarafından kurtarılan, ancak tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından tüm organları bağışlanan lise öğrencisi Tevfik Yılmaz’ın yüzünün Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Turan Çolak'a nakledilmesi operasyonu sürüyor.

Türkiye'deki ilk yüz naklinin gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, Antalya'daki hastane girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce de Türkiye'nin ilk yüz nakli için Uşak'a gittiklerini hatırlatarak, “Uşak, bize uğurlu geldi. Türkiye'deki dördüncü yüz naklini gerçekleştireceğiz. Umarım her şey yolunda gider” dedi.

Ameliyata Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yanı sıra Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmiye Hadimoğlu, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Coşkunfırat ile çok sayıda asistan doktor katılıyor.

Ameliyatın 8- 10 saat sürmesi bekleniyor.

İLK NAKİL 9 SAAT SÜRDÜ

Geçen 21 Ocak'ta yapılan Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı ise 9 saat sürmüştü. Uşak'ta intihar eden 6 çocuk babası, tekstil işçisi 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyatla Uğur Acar'a, kolları ve sağ bacağı ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a geçen nakledilmiş, kılcal damarlar nedeniyle uyum sorunu yaşayan ve morarma görülen bacak ertesi gün ameliyatla alınırken, Kavdır nakilden 103 gün sonra mantar enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetmişti.