TÜGİAD Ankara Şubesi’nde gerçekleştirilen seçimle yeniden Kadın Platformu başkanlığına seçilen Betül Ilgar Göncü başkanlığındaki kadın platformu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gölbaşı ilçesindeki bir köyü tüm yönleriyle örnek bir köy yapmak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda Şube Başkanı Barış Aydın ile 'pilot köy' projesini hayata geçirmek için Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin’i ziyaret eden platform üyeleri, daire müdürlerinin de katılımıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Barış Aydın, Türkiye’nin en önemli STK’larından biri olan TÜGİAD üyelerinin hayata geçirdikleri sosyal projelerle yaşadıkları kentlere ya da ihtiyaç sahibi yörelere katkıda bulunduklarını anlattı.

'KÖYDE BİR İŞSİZ BİLE OLMAYACAK'

Şube Başkanı Barış Aydın, bu kapsamda Kadın Platformunun Gölbaşı'nda bir köyü 'ayağa kaldırma' çalışmasının kendileri açısından gurur verici olduğunu belirtti. Aydın, "Bu proje ile kaymakamlık tarafından belirlenen bir köyün eğitim, sağlık, sosyal yaşam, kaldırım, iş mekanları üretimi, çevresel sorunlar, meslek eğitimi gibi her ama her alanda yerinde hizmet vereceğiz. Bu köyde bir tane bile işsiz olmayacak. Sağlanacak iş mekanlarında yer bulamazlarsa bile cv’lerini bizlere vererek TÜGİAD üyeleri tarafından istihdam edilecek" diye konuştu.

ÖRNEK OLACAK

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de, ilçe olarak TÜGİAD gibi büyük bir STK’nın desteğini almaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Zengin şöyle dedi:

"47 mahalle ve 7 köye sahip Gölbaşı ilçesi bu tip uygulamalar için son derece uygun. İlçemiz tarafından büyük önem taşıyan bu proje, tüm mahalle ve köylerimize örnek olacak. TÜGİAD ile böyle güzel bir çalışmaya imza atmak bizler için de mutluluk verici."

BT(AY/COŞ)