Edirne’de ilk tören, Atatürk Anıtı’nda düzenlendi. Törene, CHP Milletvekili Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ve emniyet mensupları katıldı. Anıttaki törenin ardından DSİ Konferans Salonu’ndaki törene geçildi. Törende konuşan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Türk Polis Teşkilatı’nın her geçen gün kendini geliştirdiğini ve teknolojiye ayak uydurduğunu belirtti. Emniyet Müdürü Cemil Ceylan da Türk Polis Teşkilatı’nın görevini Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı bir şekilde yerine getirdiğini söyledi. Tören sonunda Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışması ile bisiklet yarışında dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlama programı düzenlenen resepsiyonla sona erdi.

ŞEHİT POLİSİN ADI, EVİNİN BULUNDUĞU SOKAĞA VERİLDİ

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 11 Mayıs 2011'de polis merkezine düzenlenen saldırıda şehit düşen Edirneli polis memuru 25 yaşındaki Gökmen Şimşek’in adı, evinin bulunduğu sokağa verildi. Törene Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, şehit polis memuru Gökmen Şimşek’in annesi Hülya ve babası Mustafa Şimşek ile eşi Ece Şimşek katıldı. Şehit Gökmen Şimşek’in adının yazılı olduğu tabelanın açılmasının ardından eşi Ece Şimşek gözyaşlarına boğuldu ve fenalaştı. Ayağa kalkmakta güçlük çeken Şimşek, yakınları tarafından aynı sokakta bulunan evine götürüldü.

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, terörün sona ermesini dilediğini söyleyerek, "Şehitlerimizin adlarını sokak ve caddelere vermekten üzüntü duyuyoruz. Bir daha bunu yaşamak istemiyoruz. Şehidimizin ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun" dedi.

'POLİS ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞTİR'

Kırklareli’ndeki tören, saat 11.00’da Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene, Vali Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, polis aileleri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu.

Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, şunları söyledi:

"Bu halkımızın bağrından çıkmış polis teşkilatının 167’nci kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Polis teşkilatı toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin sağlanması gibi çok önemli görevleri üstlenmiş bir kurumdur."

CİNO’NUN GÖSTERİSİ ALKIŞ ALDI

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Vilayet Meydanı’nda narkotik köpeği 'Cino', Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Cavit Çağlayan'ın senaryo gereği bir otomobile gizlediği uyuşturucuyu kısa sürede bulunca, büyük alkış aldı.



GB,AÜÜ(LK/CK)