Tekirdağ’da son 10 gündür yaşanan aşırı soğukları nedeniyle hava sıcaklığı, geceleri sıfırın altında 17, gündüzleri ise sıfırın altında 13'e kadar düştü. Soğuk havalar nedeniyle Trakya’da sebze ve meyve üreten çiftçileri de olumsuz etkiledi. Tekirdağ’da merkeze bağlı Naip ve Ferhadanlı köylerinde sebze ve meyve yetiştiren Adem Urcan ve Ali Avlaç, 10 yıldır seracılık işi ile uğraştıklarını ve Tekirdağ’da 20 yıldır böyle bir soğuk görmediklerini ifade etti.

Sebze yetiştiricisi Adem Urcan, sera içindeki ürünlerin donmasını ilk kez gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

"Buralarda yetiştirdiğimiz sebze ve meyveleri İstanbul dahil bir çok yere satıyoruz. Bu yıl yaşanan dondurucu soğukların sıfırın altında 17’lere kadar düştü. Bu yüzden seraların içinde yetiştirdikleri, marul, Brüksel lahanası, kara lahana, taze soğan, roka ve pazı gibi ürünlerin dondu. Büyük zarar ettik. Havanın soğuk olması ve donması meyve sebze fiyatlarını da yükseltecek."

Çiftçi Ali Avlaç ise tarladaki mahsullerinin donduğunu ve verim alamadıklarını söyledi. Soğuk havaların sürmesi halinde büyük zarar edeceklerini ifade eden Avlaç, bunun fiyatlara yansıyacağını söyledi.

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,



RY(LK/BT)