Mehmetalan İlköğretim Okulu bahçesindeki konseri, Kazdağları'nın eteklerinde konuşlanan Mehmetalan, Tahtakuşlar, Yaslıçalı, Hacıaslanlar, Tayan ve Çamcı köylerinden gelen yaklaşık 500 kişi izledi. Mozart'ın 'Türk Marşı' ile başlayan konserde, senfonik müzikle Türk halk, sanat ve tasavvuf müziğinden örnekler sunuldu. Konser, 'Leblebi Goydum Tasa Gız Annem' türküsü ile bitti. Eski başbakanlardan rahmetli Bülent Ecevit'in sözlerini yazdığı, Yılmaz Karakoyunlu'nun bestelediği 'Uyum' adlı eser de konserde seslendirildi. Konserde, Mozart'tan Aşık Veysel'e, Vivaldi'den Neşet Ertaş'a uzanan geniş bir repertuvar sunuldu.

Köylüler, çok sesli müzikle 5 yıl önce İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konserleriyle tanıştıklarını söyledi. Köylüler, "Sanatçılarımız güzel bir dinleti sundu. Dünyaca ünlü bestecilerin yanı sıra Neşet Ertaş'tan ve Ege türkülerinden örnekler verdiler. Bu tür konserlerin sık sık yapılmasını istiyoruz" dedi.

Konsere ev sahipliği yapan Mehmetalan Köyü Muhtarı Metin Aktaş, orkestraya teşekkür etti. 5 yıldan bu yana İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın köylerinde her yaz ayında konser verdiğini söyledi. Aktaş, "Artık altı köyde bir konser değil, her köyde bir konser yapılsın istiyoruz" diye konuştu.

Anadolu Filarmoni Orkestrası Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, orkestranın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın büyük katkısıyla eğitim amaçlı kurulduğuna dikkat çekti. Daha çok köylerde konserler vererek, özellikle gençleri ve çocukları müzikle, kültürüyle tanıştırmayı amaçladıklarını belirten Gökkaya, "Anadolu Filarmoni Orkestrası milli kültürümüzün ve kimliğimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan güzel sanatları mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve sonrası her yaştaki insanımızla köylerimizde, ilçelerimiz, beldelerimiz, uluşturarak, güzel sanatların tanıtılması, halkımızın sanat duyarlılığının eğitilip, geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesi amacı ile çıktığı yolculuğa devam edecek" dedi.

Konserin ardından sanatçılar, geceyi köylülerin evlerine konuk olarak geçirdi.