Karaman'da elektrik malzemeleri satan Yunus Emre Deveci (31) ile kardeşi Muhammet Deveci (28), 13 Nisan Cuma günü işyerinde aralarında, husumet bulunan bir fabrikada işçi olarak çalışan Muhammet Bozkurt (30) ile kardeşleri Vahit Bozkurt (25) ve Ramazan Bozkurt'un (24), silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda kolundan yaralanan Yunus Emre Deveci ile karnından yaranan Muhammet Deveci, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, kaçan 3 kişide polis tarafından kısa sürede yakalandı. 

ŞEHİT POLİS, ŞÜPHELİLERİN HUSUMETLİLERİNİ UZAKLAŞTIRMAK İSTEMİŞ

Hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu olan Yunus Emre Deveci, akrabası Kerim Uğuz(21) ile birlikte ertesi gün adliye binası önüne giderek kendisini yaralayan Bozkurt kardeşlerin adliyeye getirilmesini bekledi.

Şüpheli 3 kardeş adliyeye getirilip otomobilden indirildiği sırada, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde görevli 11 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Ali Karakış (35), Yunus Emre Deveci ve Kerim Uğuz'u uzalaştırmak istedi. 2 kişiyi adliyenin bahçe kapısına kadar uzaklaştırdığı sırada Bozkurt kardeşlerin amca çocuklarından Mustafa Bozkurt (33), iddiaya göre pompalı tüfekle Yunus Emre Deveci ve Kerim Uğuz'un üzerine ateş açtı.

Açılan ateş sonucu daha önce işyerinde yaralanan Yunus Emre Deveci bacağından, Kerim Uğuz karnından ve polis memuru Ali Karakış da sırtından yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen polis memuru Ali Karakış yaşamını yitirdi.

SAKLANDIĞI MAĞARADA YAKALANDI  

Olayın ardından otomobillerle kaçan şüphelilerden ilk olarak Ufuk Toker (28), saklandığı evde yakalandı. Mustafa Bozkurt da, akşam saatlerinde Mersin'in Mut İlçesi Demirkapı Mevkisi'nde saklandığı mağarada, Vahit (39) ve Ramazan Bozkurt(37) da Karaman merkeze bağlı Akpınar Köyü yakınlarında, Cüneyt Tekinbaş (36), Nevzat Dikbaş (46) ve Ali Yücetaş (42), kent merkezinde saklandıkları evlerde yakalandı. Yapılan aramada ise 3 pompalı tüfek ve bıçaklar ele geçirildi. 

HASARLI TRAFİK KAZASI

Şüphelilerin yapılan sorgulamalarında ise Bozkurt ve Deveci kardeşler arasındaki husumetin yaklaşık 1 yıl önce meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasının ardından bugüne kadar devam eden kavga ve bıçaklı yaralama olaylarından kaynaklandığı iddia edildi.  Bozkurt kardeşlerin, Deveci kardeşlerin işyerine silahla baskın yapmadan önce, Deveci kardeşlerin de Bozkurt kardeşlerin yakınlarını dövdükleri öne sürüldü. İşyerine yapılan silahlı baskının ardından ise 3 kardeş çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. 

Şüpheli 7 kişi de yapılan sorgulamalarının ardından bugün 'planlayarak ve kasten adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs' suçlamalarından adliyeye sevk edildi.



SÖ(İA/AAA)