26 Aralık 2011 tarihinde merkeze bağlı Yığınak köyü yakınlarında fıstık bahçesinde toprağa gömülü halde bir kadın cesedini bulan çobanlar, jandarma ekiplerine haber verdi. Üzerinde herhangi bir kimlik çıkmayan ve otopsi için kaldırıldığı hastanede sahiplenilmeyen genç kadının cesedi kimsesizler mezarlığında toprağa verildi. Başına ateş edilerek öldürülen kadının cinayetini aydınlatmak için jandarma özel ekip kurdu.

YARA BANTINDAN CİNAYETTİ ÇÖZDÜLER

Cinayeti aydınlatmak için 7 aydır çalışma yapan jandarma özel ekibi öldürülen kadının parmağında sarılı olan yara bantındaki parmak izinden cinayetti aydınlattı. İlk olarak bölgede çalışan mevsimlik tarım işçilerini tek tek tespit edip sorgulayan ekipler, öldürülen kadının ailesiyle birlikte göçer olduğu ve mevsimlik tarım işçisi olarak köylerde çalıştıklarını tespit etti. Yapılan çalışma sonucunda başına ateş edilerek öldürülen kadının Hazine Şirin Kılıç, adlı mevsimlik tarım işçisine ait olduğu öğrenildi.

Genç kadının kimliği tespit edilmesinin ardından ailesini araştıran ekipler, baba A.K.'nin belirlenemeyen bir nedenle cinayeti işlediğini tesbit etti. Cinayet zanlısı babanın izini süren jandarma ekipleri Akçakale İlçesine bağlı Naneli Köyü’nde bir barakada kalan A.K.'yi dün yakaladı. Cinayet şüphelisi olarak mahkemeye çıkartılan baba A.K., tutuklanarak cezaevine konuldu.



AL(AAA)