Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla deprem bölgelerindeki orta hasarlı evlerin boşaltılması için elektrik, su ve doğalgazları kesilmişti. Sakarya’da da Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin ortak yürüttüğü çalışmayla ilk aşamada kentte bin 300 konutun enerjisi kesildi.

Konut sahiplerinin büyük tepki gösterdiği bu uygulamanın ardından Büyükşehir Belediyesi, orta hasarlı konutların hak sahipleri için alternatif proje hazırladı. Bugünkü meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TOKİ ile görüştüklerini belirtti.

TOKİ İLE PRENSİPTE ANLAŞILDI

Toçoğlu, orta hasarlı konut sahiplerine yapılacak konut projesi için Yeni Yerleşim Bölgesi'nde bulunan Korucuk Mahallesi'nin belirlendiğini belirterek şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan Dorukkent’in yanında bulunan 135 bin metrekarelik arsayı, orta hasarlı bina sahiplerine 100’er metrekarelik konu yapılabilmesi için TOKİ’ye devretmeyi düşünüyoruz. Orta hasarlı binalarda yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği için, sosyal belediyecilik gereği böyle bir adım attık. TOKİ’den olumlu yanıt geldi. Arsanın 54 bin metrekaresinde 466 konut yapmayı prensipte kabul ettiler. Orta hasarlı bina ya da olası depremde risk grubunda olan binalarda yaşayanlara öncelik tanınacak. Özel şartlar olacak. Orta hasarlı bina sahipleri için daha uygun şartlarda konut yapılacak. Uzun vadede ödeme yapılacak bir şekilde olursa bizim için daha uygun olacak. Bu konunun detaylarını önümüzdeki günlerde TOKİ ile tekrar görüşeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine müsade etmeyiz."

AG(MB/COŞ)