İhracat ürünlerini TIR'larla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan sürücüler, Ramazan Bayramı'nı Kapıkule Gümrük Kapısı’ndaki kuyruklarda karşıladı. Gece saatlerinden itibaren çıkış yapmak için gümrüğe gelen TIR’lar yaklaşık 7 kilometrelik kuyruk oluşturdu. İşlemlerin yavaş yapılmasından yakınan TIR sürücüleri, Ramazan Bayramı’nı da kuyrukta karşıladıklarından dolayı buruk olduklarını söyledi.

Herkes gibi tatil yaparak bayramı aileleri geçirmek istediklerini kaydeden TIR sürücülerinden 59 yaşındaki Hüseyin Yapar, "Sabah 6’dan bu yana 2 kilometre yol gitmedik. Herkes insan ama biz değiliz galiba. 37 senedir bu işi yapıyorum. Çocuklarımı görüp hemen çıktım. Şoförleri kimse umursamıyor. Çalışanlar bile sabah bayramlarını yapıyor. Biz yapamıyoruz. Ben de isterim çocuklarımla, ailemle bayram yapmayı ama olmuyor. Torunlarımı almak isterim yanıma, bir bayram kahvaltısı yapalım ama olmuyor işte" dedi.

7 yıldır ailesi bayram yapamadığı için içinin buruk olduğunu ifade eden Hasan Türk ise "Yoğunluktan dolayı gümrükte kuyruk var. Hala da bekliyoruz, kapıya ulaşamadık. Bayramı burada geçiyoruz. Ailemizden ayrı geçirdiğimiz için de üzgünüz. Boynumuz kırık, bizim çilemiz bu, yapılacak bir şey yok" diye konuştu.

'ANNEMİN CENAZESİNE BİLE GİDEMEDİM'

Hollanda’dan Azerbaycan’a yük taşıyan 52 yaşındaki TIR şoförü Ali Fuat Sallanbaş, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı ama buruk durumdayız. Herkes çoluk çocuk evde. Torunlarım, 'Neredesin?' diyorlar ama bayramda yokuz. 12 senedir bu işi yapıyorum. Sürekli yurt dışında ya da yoldayız. Ben bu işten dolayı annemin cenazesine gidemedim. Biz de kuyruklarda, yollarda diğer sürücü arkadaşlarla bayramlaşıyoruz. Ben de ailemle geçirmek isterim ama geçim derdi; bu işi de yapmak zorundayız"

KUYRUK UZUYOR

Sürücüler TIR'larla taşıdıklarını pazartesi gününe yetiştirmek için çabalarken, gümrük kapılarındaki yoğunluk da arttı. Kapıkule Gümrük Kapısı’nda 7 kilometre TIR kuyruğu oluşurken, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’ndaki TIR kuyruğu da 4 kilometreyi buldu.



EÖ(LK/CK)