Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun İstanbul Adalet Sarayı önünde her gün saat 12.00’de düzenlediği Tanıklık Günleri’ne TGC adına Başkan Vekili Turgay Olcayto katıldı. Turgay Olcayto ceza yasalarında gerekli değişikliklerin mutlaka yapılması gerektiğini bir gazetecinin bile içerde olmasının demokrasi utancı olduğunu söyledi. Ceza yasalarında iyileştirmeler yapılmadan Terörle Mücadele Yasası’nın (TMY) 6'ncı ve 7’inci maddelerinin değiştirilmesi sağlanamadan bu demokrasi utancının süreceğini belirten Turgay Olcayto, “Türkiye bu utançtan kurtulmalı” dedi ve şöyle devam etti:


"Ülkede gazetecileri, yazar-çizerleri, bilim insanlarını, sanatçıları, üniversite öğrencilerini ve gençleri potansiyel suçlu gören siyasal zihniyetin bir an önce değişmesi gerekiyor. Çağdaş demokrasiye ancak böyle ulaşılabilir."


Tutuklu bulunan Gün TV Genel Yayın Koordinatörü Ahmet Birsin, DİHA Batman muhabiri Gülsen Aslan, Aydınlık Dergisi’nden Hikmet Çiçek, Ekmek ve Adalet dergisinin Ankara Temsilcisi Mustafa Gök, Demokratik Modernite dergisinin editörü Selahattin Aslan ve Vatan muhabiri Çağdaş Ulus’a meslektaşları, arkadaşları ve aileleri tanıklık etti.


(BB)