TFF İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, 'Türkiye'de Gidilmedik Kulüp, Görülmedik Tesis Kalmayacak' gezisi kapsamında Elazığ'a geldi. Koşar'ı Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, ilk olarak Elazığspor tesislerini gezerek kulüp başkanı Öztürk'ten bilgi aldı. Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk," TFF'nin başlattığı Türkiye'de gidilmedik kulüp, görülmedik tesis kalmayacak projesi kapsamında bu günde bizleri onurlandırdılar. Doğu Güneydoğu'ya bu kadar ilgi gösteriyorlar. Bu ziyaret kapsamında başkanımıza tesislerimizi gezdirdik ihtiyaçlarımızı bildirdik" diye konuştu.

TFF İcra Kurulu üyesi Arif Koşar ise, iki ay önce göreve geldiklerinde Yıldırım Demirören'in bütün kulüplerin ziyaret edileceği sözünü verdiğini ifade ederek," Türkiye'de gidilmedik kulüp, görülmedik tesis kalmayacak bu slogana sadık kalarak, bizde seçileli iki ay oldu, yola çıkalı 40 gün oldu 32'inci kulübümüzü ziyaret etmiş bulunuyoruz. Tabi Elazığspor'un farklı bir yeri var. Geçen hafta şampiyon oldu. Kutlamalarına şahit olmaya, ortak olmaya ve mutluluğu paylaşmaya geldik" dedi.

Koşar şöyle devam etti:

"Yola çıkışımızın amacı şudur: Biz ülke olarak 75 milyon dev bir ülkeyiz. Dünyada şu an parlayan bir yıldızız, ticaretiyle siyasetiyle, etrafıyla, komşularıyla lider bir ülkeyiz. Fakat futbolda istenilen seviyeye gelemediğimizin şekli de ortada. Bunun sebeplerini araştırdığınız zaman da alt yapıya önem vermediğimiz, çocuklarımızı farklı yetiştirmediğimiz için bugün bunun semeresini görüyoruz. Tabii ki, 8-12 yaş gurubundaki yaz okullarından başlayan ve ondan sonrası 14-16, 18 yaş gurubunda Türkiye'ye farklı bir konsept yetiştirmek, bu gençleri biz ithal eden değil, ihraç eden, futbolcu ihraç eden bir konuma getirmemiz için."

Arif Koşar, düzenlenecek olan yaz okullarını cazip hale getirmek için günde 1 saat İngilizce kurslarının da düzenleneceğini ifade ederek, en kaliteli hocalarla çalışmak istediklerini, amaçlarının hocaya iş vermek olmadığını, yörenin en kaliteli hocasıyla çalışmak olduğunu söyledi.

"TÜRK FUTBOLU BİR DERS ALMASI GEREKİYORSA ALMIŞTIR"

Bir gazetecinin, eski bakanlardan Kürşad Tüzmen'in, Platini ile yaptığı bir görüşmede, Plati'nin 'Takımları düşürmezseniz Avrupa'da yer alamazsınız' şeklinde konuştuğu sözleriyle ilgili sorusu üzerine Koşar şöyle cevap verdi:

"Ligdeki profesyonel kulüplerimizi geziyoruz. Biz aile bağlarını geliştirmek istiyoruz. Tabii ki, bir etik kurulu, disiplin kurulu ve tahkim kurulu diye bağımsız kurullarımız var. Onlar takdirlerini yaptılar, yönetim kurulunun kararları bellidir. Bu konuyla ilgili benim burada branşım olmayan bir meseleyle ilgili farklı bir şey söylemem mümkün değil. Ama şunu söylemek istiyorum; önümüzdeki yıl için kaygılarınıza katılmıyorum. Türk futbolu bir ders alması gerekiyorsa almıştır. Türk sporcusu alması gerekeni almıştır. Bununla ilgili de önümüzdeki sezon bence tam bir Fair Play çerçevesinde, tam bir kardeşlik çerçevesi içersinde, kendi şehrinin, ilçesinin takımının başarısını gerçek reel başarısını ortaya koyma adına herhalde çok güzel bir lig, çok güzel bir sezon geçirmemizi, hem temenni ediyorum, hem tahmin ediyorum, hem de dua ediyorum" .

Elazığspor tesislerinden çıkarken davul ve zurnalar eşliğinde uğurlanan Koşar ve beraberindekiler daha sonra Elazığ Belediyespor'u da ziyaret etti.