Uşak'ta yaşayan Fadime Kangur'u, iddiaya göre, dün saat 13.00 sıralarında, ev telefonundan arayan İ.N. (29) ile İ.B. (23), kendilerini polis olarak tanıttı. 'Banka hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor. Paranız çekilmek üzere. Size arkadaşlarımızı yönlendireceğiz' diyerek, kadının cep telefonu numarasını öğrendi. Ardından cep telefonundan Kangur'u arayan iki şüpheli, 'Şimdi hemen bankaya gidin ve hesabınızdaki tüm parayı vereceğimiz hesap numarasına havele edin. Telefonunuzda sürekli açık kalsın, sizi yönlendireceğiz. Kimseye de bu konudan bahsetmeyin' dedi.

Paniğe kapılan Kangur, özel bir bankadaki hesabında bulunan 67 bin 400 lirayı, telefondaki kişilerin verdiği Denizli'deki başka hesabına havale etti. Kangur, bankadan çıkışta olayı yakınlarına anlatınca dolandırıldığını anlayıp, soluğu savcılıkta aldı.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen polis, hemen Kangur'un parayı havale ettiği hesabı bloke ettirip, Denizli polisi ile irtibata geçti. Banka önünde önlem alan Denizli polisi, parayı çekmek için gelen Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı İ.N. ile İ.B.'yi suçüstü yakaladı. İki şüpheli, Uşak polisine teslim edildi. Şüphelilerden İ.N., polisteki sorgusunda susma hakkını kullanırken, İ.B.'nin ise 'Halamdan para gelecekti' diyerek, kendisini savunduğu öğrenildi. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı.



YK (KÖ/RT)