Sinop Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Nisan 2012'de başvuran işadamı M.S., kendisini telefondan arayıp polis olarak tanıtan bazı kişilerce dolandırıldığını söyledi. İşadamı M.S., “Beni telefonla arayan kişi kendisini polis olarak tanıttı. Banka hesaplarımın terör örgütü tarafından ele geçirilip kullanıldığını söyledi. Bu kişileri yakalamaları için benden yardım istedi. Banka hesaplarımda hareket olması için para yatırmamı söyledi. Zararımın örtülü ödenekten daha sonra karşılanacağını belirtti. Önce onlara inandım ilk başta 84 bin, daha sonra da 135 bin lirayı istedikleri banka şubesine havale ettim. Ancak daha sonra dolaldırıldığımı anladım” dedi.


Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada zanlıların parayı havale ettirdirdikleri İstanbul, Fatih’teki banka şubesi önünde önlem alındı. Parayı almaya gelen Abdülkadir B., Hasan Y., Naim B., Murat E. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan zanlıların suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.


Mahkemeye sevk edilen 4 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis olayla ilgili 2 kişinin daha arandığını belirtti.