Zeki Özcan'ı cep telefonundan arayan bir kişi, kendisini komiser olarak tanıttı. Telefondaki kişi Özcan'a terör örgütünün hesap ve telefon bilgilerini ele geçirdiğini, adına 10 hat açtırdıklarını ve bu hatlardan bazılarını tespit ederek takibe aldıklarını söyleyerek, hemen Antalya E Tipi Cezaevi'ne gitmesini istedi. Telefonu kapatmamasını söyleyen kişinin talimatlarına aynen uyan Zeki Özcan, bir çalışanının da telefonunu alarak, cezaevi önünde beklemeye başladı. Bu sırada cezaevinde görevli bir asker kapı önüne çıkarak, "Zeki Özcan kim" diye seslendi. Hemen askerin yanına giden Özcan, görevliler tarafından içeri alınarak bekleme odasına götürüldü.

Burada dolandırıcı tarafından kullanıldığını bilmeyen bir infaz koruma memuru Özcan'a telefon vererek "Cumhuriyet Savcısı seninle konuşmak istiyor" dedi. Özcan'a talimatlar veren sözde savcı, "Seni arayan komiser var. Onun söylediklerini harfiyen uygula. Şu an terör örgütü üyelerini takipteyiz ve komiserle irtibatını kesme" dedi. Ardından dışarı çıkan Zeki Özcan, sözde komiserle konuşmayı sürdürdü. Telefondaki kişi, Özcan'ı en yakın bankaya göndererek vereceği hesaba para havale etmesini istedi. Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki bir banka şubesine giden Özcan, kredi başvurusu yaptı. 50 bin TL kredi çeken Zeki Özcan, masraflar düştükten sonra 47 bin TL çekip telefondaki kişinin verdiği hesap numarasına aktardı.

Bu sırada Özcan'ın TEDAŞ'tan ayrılırken bir çalışanından aldığı telefon çaldı. Telefonu açan Özcan'ı merak eden mesai arkadaşları, nerede olduğunu sordu. Bankada olduğunu söyleyen Zeki Özcan'a komiser olarak tanıtan kişi hemen diğer telefonu kapatmasını söyleyerek "Takibi aksatıyorsun" dedi. Bunun üzerine Özcan telefonu kapattı. Mesai arkadaşları polisi arayarak durumu bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri banka şubesini arayarak Zeki Özcan'ın gönderdiği paranın bloke edilmesini ve ödenmemesini istedi. Dolandırıcılık masası ekipleri bankaya giderken bankadan da hesabın hangi şehir ve şubede olduğu tespit edildi. Hesabın İstanbul'da olduğunu öğrenen polis, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'nü arayarak yardım istedi.

Mali polis, İstanbul'da bulunan banka şubesine giderek beklemeye başladı. Parayı çekmek için gelen 38 yaşındaki Erdal Parmak, 51 yaşındaki Metin Aydın ve 23 yaşındaki Mehmet Sait Kolbüken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Özcan'ı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürerek ifadesine başvurdu. Dolandırıldığını ve şüphelilerin arkadaşlarının yardımıyla yakalandığını öğrenen Özcan, polislere teşekkür etti.

İstanbul'da sorguları tamamlanan şüpheliler Erdal Parmak, Metin Aydın ve Mehmet Sait Kolbüken çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.