Ordu'da 7 yıl önce meydana gelen trafik kazasında babasını kaybettikten sonra Antalya'ya yerleştiğini ve yaz aylarında sokak müzisyenliği yaptığını anlatan Felek, çocukluğundan beri müzik ve resimle ilgilendiğini belirtti. 13 yaşında geçirdiği trafik kazasında sol kolunu kaybettikten sonra müzik ve resme olan ilgisiyle hayata tutunduğunu aktaran Felek, müziğe ilgisinin sadece akordeon çalıp şarkı söylemek olmadığını dile getirdi.

Tahsin Felek, tek eliyle bağlama çaldığını ve yaptığı resimlerden oluşan 8 sergi açtığını aktardı. Hayata daima pozitif baktığını kaydeden Felek, şunları kaydetti:

"Çocukken geçirdiğim kaza sonucu sol kolumu kaybettim. 12 yaşında akordeon çalmaya başladım. Daha sonra tek kolumla bağlama çaldım ve resim yapmaya başladım. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve arabesk müzik eğitimi aldım. Orta derecede İngilizce biliyorum. Ordu'da engellilerle ilgili 3 dernekte başkanlık görevi yaptım. Farklı derneklerde de görev aydım. Sanatımla hayata tutunuyorum. Toplumumuzda engelli olmak zor. Engellilere karşı insanlar peşin hükümlü. Burada sanatımı yaparken duygu sömürüsü yapmadan ayaklarımın üzerinde duruyorum."

TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

Haftanın 6 günü öğle saatlerinden itibaren Kalekapısı'nda akordeon çalıp şarkı söylediğini kaydeden Tahsin Felek, turistlerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Yaz aylarını Antalya'da, kış aylarını ise memleketi Ordu'da geçirdiğini anlatan Felek, gördüğü ilgiden memnun olduğunu söyledi.