Bu tür ilaçların, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ruhsat alınıp, satılmasına izin verildiğine dikkat çeken Nurten Saydan, şunları söyledi:

"Hafta sonu bazı basın yayın organlarında Nilüfer Gülmez'in haberini üzüntüyle okuduk. TEİS olarak başlangıçtan beri ilacın sadece eczanelerden ve eczacılar tarafından verilmesi gereken bir madde olduğunu, bitkisel olmasının zehir olduğunu unutturmaması gerektiğini vurguladık. Ancak gelinen noktada halen zayıflama ilaçları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ruhsatıyla rahatlıkla basın yayın organlarında, internet sitelerinde satılmakta ve yine bu süslü reklamlara inanan gencecik bedenler ölüm kalım savaşı vermektedirler.  Bilinmelidir ki bitkisel bile olsa tablet, kapsül, şurup vs formu verilmiş ilaçların Sağlık Bakanlığı onayında satılması gerekir. Halkımızın sağlığının birinci sorumlusu olan Sağlık Bakanlığı, bu ilaçların öldürücü olduğunu bile bile hala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ruhsat alınıp, satılmasına nasıl göz yumuluyor anlayabilmiş değiliz. Zayıflama ilaçlarının satışına dur demek için daha kaç can kaybı gerekli ?''

Nurten Saydan, Sağlık Bakanlığı'nın, halkın sağlığı için kamuoyuna yaptığı açıklamalarla yetinmeyip, bu ürünlerin ruhsatını kendi bünyesine almasını ve yanıltıcı reklamlarla satışını durdurmasını istedi. 



VD(OE/COŞ)