Lösemi, böbrek, diyabet, enfeksiyon ve cerrahi tedavisi alan ve sürekli hastalıklarla savaşmak durumunda kalan küçük çocukların tedavileri süresince öğrenimlerinin aksamaması için 9 yıl önce Farabi Hastanesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hastane bünyesinde Farabi Hastanesi İlköğretim Okulu açıldı. Öğretmenler, sürekli hastalıklarla savaşmak durumunda kalan öğrencileri stresten uzaklaştırmak için tedavileri boyunca yazılar yazmaya, resim ve el işi çalışmaları yapmaya yönlendirdi. Çocukların 2009 – 2012 yılları arasındaki bu yapıtları, Milli Eğitim il Müdürlüğü'nün desteği ve KTÜ’nün de katkılarıyla kısa süre önce kitap haline getirilerek yayımlandı.

'HASTALIK STRESİ VE SIKINTILARDAN KURTARMAYI AMAÇLADIK'

'Deniz Yıldızları' adlı 288 sayfalık kitabın tanıtımı için bugün Trabzon Sanat Evi'nde düzenlenen imza törenine Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, öğrenciler, veliler ve doktorlar katıldı. Açılışta konuşan ve tedavi gören öğrencileri, hastalıkları ile baş başa kalmamaları için eğitimlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal alanlara yönlendirdiklerini anlatan KTÜ Farabi Hastanesi İlköğretim Okulu Müdürü Sefahat Sever, " Çocuklara tedavi süresince öğretimin dışında şiir, anı, öykü, resim, tablo, afiş, maket ve elişi çalışmaları yaptırmak suretiyle onları hastalık stresi ve sıkıntılardan kurtarmayı amaçladık. Yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam eden emsalleri ile fırsat eşitliği yakalamalarını ve farkındalık oluşturmalarını sağlayarak moral ve umut vermeye çalıştık" dedi. Çocuklar ile sohbet eden ve okudukları şiirleri dinleyen Trabzon Milletvekili Seymenoğlu da çocukların tedavi sırasında eğitim almalarının önemine işaret etti.

SEDA NAS DUYGULANDIRDI

Bu arada, KTÜ Farabi Hastanesi İlköğretim Okulu Müdürü Sever, yaklaşık 2 yıl önce akciğer nakli beklerken yaşamını yitiren ilköğretim okulu öğrencisi Seda Nas'ın yazdığı ve kitapta yer alan 'Oksijen tüpüm ve ben' başlıklı mektubunu okuyunca katılanların ve etkinlik için Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi’nden Trabzon'a gelen Seda Nas'ın dedesi Cemal Taşdemir'in duygulandıkları gözlendi. Dede Taşdemir, torununun yazısının yer aldığı kitabın çok önemli bir anı olduğunu söyledi. Daha sonra öğrenciler, eserlerinin yer aldığı 'Deniz Yıldızları' adlı kitabı imzaladı.