Edirne’de götürüldüğü hastanede 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan 14 yaşındaki sağır ve dilsiz Z.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden, ağabeyinin de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde DNA örnekleri alınan şüphelilerin birçoğu polis ve savcılık sorgularında, Z.K.’yı tanımadıklarını öne sürdü.

'Küçük çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklanan Z.K.’nın ağabeyi 17 yaşındaki A.K. da mahkemede verdiği ifadesinde kız kardeşiyle aynı evde, hatta aynı yatakta yattıklarını söyledi. Kardeşinin sağır ve dilsiz olduğunu hatırlatan A.K., "Z. benim kız kardeşim olur. Aynı ev içinde yaşıyoruz. Aynı yatakta yatıyoruz. Ancak ben kesinlikle kendisiyle ilişkiye girmedim. Kız kardeşim sağır ve dilsizdi. Benim hakkımda neden bir suçlamada bulunmuş hiçbir fikrim yok" diyerek kendisini savundu.

Ancak Edirne 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi 17 yaşındaki ağabeyin Z.K.’nın ifadesi, genel adli muayene raporu, moleküler ve genetik inceleme, kuvvetli suç şüphesini gösteren deliller nedeniyle tutuklama kararı verdi.

"Z.K.’YI HİÇ TANIMAM"

Tutuklanan şüphelilerden evli ve 3 çocuk babası 62 yaşındaki Zekeriya A. ise küçük kızı hiç tanımadığını söyledi. Son bir yıldır Edirne’de yaşadığını kaydeden Zekeriya A., "Z.K.’yı tanımıyorum, birkaç defa komşumun köpeğinin yanında gördüm. Evimin karşısındaki parkta oradakilerden para dilenirken sadece camdan gördüm. Ben kesinlikle kendisiyle ilişkiye girmedim. Mağduru tanımam, suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

"YARIN BAŞINA İŞ GELİR KABUL ETMEM"

Tecavüz suçlamasıyla tutuklanan evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Soner Ö. ise Z.K.’nın evinin önüne gelip köpeğini sevdiğini belirterek şunları söyledi:

"Z.K., 5 ay öncesine kadar evde baktığım köpeğimi sevmeye geliyordu. Ben de kim olduğunu soruşturdum. O sırada annesi arkasından geldi. Annesine 'Buyur içeri gel, kahve yapayım içelim' dedim. Kendisine kızının köpeği sevmek için buraya geldiğini söyleyip, 'Yarın başına bir iş gelir kabul etmem' dedim. Kızını aldı ve gitti. 4 aydır da mağduru görmedim, suçlamayı kabul etmiyorum."

"İLİŞKİYE GİRMEDİM"

Tutuklanan diğer şüpheliler evli ve 2 çocuk babası 56 yaşındaki Tarık S., 70 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Salim G., 60 yaşındaki evli ve 4 çocuklu Hüseyin P., sağır ve dilsiz 60 yaşındaki Yaşar D., savcılık ve 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki sorgularında Z.K. ile ilişkiye girmediklerini ifade ederek suçlamaları kabul etmedi.

Dün Edirne 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi, verdiği ara kararla devlet koruması altına alınan 14 haftalık halime olan Z.K.'nın kürtaj olmasına izin vermişti.



EÖ(LK/SS)