Kocasinan ilçesi Uğurevler Mahallesi'nde 2 yıl önce meydana gelen olayda Turgut Taşkenar, iddiaya göre D.Y.'yi zorla evine götürüp tecavüz etti. Taşkenar evden çıkıp gitmek isteyen D.Y.'yi yanında bulunan eğitimli köpekle de korkutarak tehdit etti.  D.Y.'nin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan Taşkenar, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Taşkenar hakkında Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SAVCI: SANIK KÖPEĞİ 'SİLAH' OLARAK KULLANMIŞ

Karar duruşmasında mütalaasını veren savcı, sanığın mağdureyi zorla eve kapatarak tecavüz ettiğini, evden gitmek istemesi üzerine de eğitimli köpeği kullanarak mağdureyi korkuttuğunu belirterek, köpeğin 'silah olarak kullanıldığının' göz önünde bulundurulmasını istedi. 

Sanık Turgut Taşkenar da son savunmasında, ''Ben D.Y.'yi tehdit etmedim. Kendisiyle sürekli görüşüyordum. Cep telefonundan da mesajlaşıyordum. Kayıtları görebilirsiniz. Benimle birlikte eve kendisi gönüllü geldi. Eve gelince de ailesi tecavüze uğradığını ve zorla kaçırıldığını söyledi. Ben kimseyi tehdit de etmedim, köpeğıimle de korkutmadım'' dedi.

KÖPEKTEN 2 YIL

Mahkeme heyeti sanığın suçunu sabit görerek 'cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçlarından 12 yıl 2 ay 7 gün, tehditten de 3 yıl hapis cezası verdi. Savcının 'köpeğin silah olarak kullanıldığı' talebini dikkate alan mahkeme, sanığı bu nedenle de 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Böylece sanık Turgut Taşkenar toplam 17 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası aldı.



VD(OE/COŞ)



D.Y.: Demet Yağcı