Edirne'de 3 Eylül günü burnundan kan geldiği için annesi Semra K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Z.K.'nin, yapılan sağlık kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkması üzerine görevliler durumu polise bildirmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında Z.K.’nın annesi S.K., babası A.K. ve ağabeyi A.K.’nın aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmış, yapılan sorgulamasının ardından Z.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla aralarında 17 yaşındaki ağabeyinin A.K. ile T.S. (56), H.P. (60), S.D. (42), S.G. (72), Z.A. (62) ve Y.D. (76) tutuklanmıştı.

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Z.K.’yla ilgili soruşturmayı sürdüren polis dün 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde işaret diliyle şüphelileri teşhis eden Z.K., tecavüz suçlamasıyla gözaltına alınan 59 yaşındaki Ö.H.’nın kendisine 50 lira da para verdiğini anlattı.

Polis tarafından gözaltına alınan Ö.H., 31 yaşındaki V.Y. ve ağabeyi 33 yaşındaki E.Y.ile özel güvenlik görevlisi olan 37 yaşındaki S.Ö., ifadelerinin ardından Selimiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.

KÜRTAJ OLDU

Edirne 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası. Z.K.nın geçen hafta Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kürtaj olduğu ve 2 gün daha hastanede kaldıktan sonra taburcu edilerek Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurduna teslim edildiği belirtildi.

Ayrıca Z.K.'nın 3 kardeşi de devlet korumasına alındı.