Olay Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi Karlıdağ Caddesi'nde bir tekstil atölyesinin önünde meydana geldi. Daha önce tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Murat K. işten ayrıldıktan sonra tazminatı olan 2 bin 700 TL’yi alamadığını iddia ederek, önceki gün 16 yaşındaki A.K. ve 17 yaşındaki S.K. ile birlikte eski işyerine geldi. Atölyenin önüne çıkan 36 yaşındaki Halil Y.’nin boğazına ekmek bıçağı dayayan Murat K., eski patronunu zorla 16 J 4235 plakalı araca bindirdi. Doğancı Barajı yakınlarına götürdüğü eski patronunu tehdit eden Murat K. daha sonra tazminat parasını vereceğini söyleyen Halil Y.’yi tekrar aynı mahalleye bıraktı.

Görgü tanıklarının haber vermesi sonucu inceleme başlatan polis ekipleri atölye sahibi Halil Y.’nin ifadesini aldı. Eski patronunun şikayetçi olmamasına rağmen Yıldırım Araştırma Bürosu ekipleri tarafından yakalanan Murat K., 'Hürriyeti tahdit ve tehdit' suçlarından çıkartıldığı adli makamlarca tutuklan Murat K. cezaevine gönderildi.

Bu arada Murat K.’ya yardım ettikleri iddia edilen A.K. ve S.K. da polis tarafından gözaltına alındı. Yaşı küçük iki çocuğun soruşturmaları çocuk savcılığı tarafından yürütülecek.