Mağdur ailelerin yaşadığı dramın basında yer alması üzerine merkezi İstanbul'da bulunan Taşköprü Çevre Köyleri Derneği'nin Taşköprü Şubesi ile İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, Sibel Gürsoy'un ailesine tekerlekli sandalye ile muhtelif giyim malzemelerinden oluşan bir yardım paketi gönderdi. Taşköprü Kızılay Subesi Başkan Hüseyin Seven de aileye kuru gıda yardımında bulundu.

Beyin tümörü rahatsızlığı sonucu zorlukla konuşan ve yatağından kalkamayan Sibel Gürsoy, yardımda bulunan hayırseverlere ve Taşköprü Kızılay Şubesi Başkanı Hüseyin Seven'e teşekkür etti. Gürsoy, "Daha önce de muhtarımıza kullanılmış da olsa bir tekerlekli sandalye istedim, bu hayalimin gerçekleşmesini sağladı. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Taşköprü Kızılay Şubesi, ilçenin Gizlice Mahallesi Delibey Sokak'ta oturan ve yatağa mahkum olan Parkinson hastası Abdi Acar'a tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Kızılay Şubesi Başkanı Hüseyin Seven, "Yardıma muhtaç ailelere hayırsever vatandaşlarımızın vasıtası ile yardımda bulunduk. Onlar için bir şeyler yapabildiysek, bu bizim için büyük mutluluk. Sibel kardeşimize ve Abdi amcamıza tekerlekli sandalye ve bir takım yardımlarda bulunduk. Katkısını esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz da aileye önceki hafta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan bir miktar yardım yapıldığını, Sibel Gürsoy'a ise tedavi olmaya karar vermesi halinde gerekli yardımın yapılacağını kaydetti.