Olay, Burhaniye İlçesi Yunus Mahallesi Samim Sokak 2 numaralı evde bugün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Burhaniye Küçük Sanayi Sitesi’nde babası 55 yaşındaki Mehmet Ali Y. ile çay ocağı işleten Mutlu Y., öğlen eve geldi. İddiaya göre, Mutlu Y., 5 ay önce eşini bırakıp baba ocağına dönen kız kardeşi Ayşegül Biçer’e, boşanma davası bitmeden bir başka erkekle yakınlık kurduğu iddiasıyla kızdı. Ağabey ve kardeş arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Öfkesine hakim olamayan Mutlu Y., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla kız kardeşine saldırdı. Mutlu Y. genç kadını göğüs, kasık ve kalbinden bıçakladı. Ardından kendisini tutmak için araya giren annesi Saime Y.'ye saldıran Mutlu Y., 9 yerinden bıçakladı.

Mutlu Y., polis merkezine giderek teslim olurken, sağlık ekipleri geldikleri evde Ayşegül Biçer’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Durumu ağır olan anne Saime Y., ambulansa konuldu ancak Burhaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olayı öğrenip evine koşan baba Mehmet Ali Y., sinir krizi geçirdi.

Hayatını kaybeden anne ve kızının cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Emniyette sorgusu süren Mutlu Y.’nin yaklaşık 10 yıl önce Bahçelievler Mahallesi’ndeki düğünde bir kişiyi yine bıçakla öldürdüğü ve 1,5 yıl önce de cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, çifte cinayetin şüphelisi Mutlu Y.nin sorgusu sürüyor.