Selimiye Köy Muhtarlığı ile Selimiye Turizm ve Çevre Koruma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Marmaris Müze Müdürlüğü’nden tarihi gözetleme kulesinin aydınlatılarak bayrak direği dikilmesi talebinde bulundu. Müze Müdürü Esengül yıldız Öztekin, talep üzerine gerekli izinleri alarak çalışmaları başlattı. Öztekin, Selimiye Köyü’nde denizin ortasında maliye adına kayıtlı bulunan ada ve üzerindeki Geç Döneme ait gözetleme kulesinin 1'inci Derece Doğal ve 1'inci Derece Arkeolojik SİT sınırları içerisinde kaldığını belirtti. Alınan izinler doğrultusunda 355.85 metrekarelik adanın temizliğinin yapıldığını ve aydınlatıldığını kaydeden Öztekin, "Bir de bayrak direği dikildi. Yapılan çalışma sırasında taşınmaz içerisinde bazı kuru ve biçimsiz ağaçlar kestirildi. Bırakılan ağaçlar budattırıldı. Yüzeydeki otlar temizletildi ve çöpler toplatıldı. Kesilen ağaç dalları, toplatılan ot ve çöpler tekneye yükletilerek kıyıya çıkartıldı. Yapılan temizliğinin ardından uygulama projesi hayata geçirilerek ada turizme kazandırıldı" diye konuştu.

Esengül Yıldız Öztekin, Marmaris Müzesi olarak sorumluluk alanlarında bulunan tarihi ve kültürel değerlerin korunması, turizme kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının birinci görevleri olduğunu söyledi. Bu nedenle hem kültür ve Turizm Bakanlığı, hem yerel yönetimler hem de dernek ve kuruluşlar ile koordineli olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifad ededen Öztekin, "Bu tür çalışmalarımızı yaygınlaştırmak ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Daha önceki yıllarda da benzer çalışmalar müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirildi. Marmaris merkezde bulunan İyilik Kayalığı, Cennet Adası-Nimara Mağarası ve Turunç Beldesi Amos Antik Kenti de turizme açılmıştır. Bu çalışmalarımızı yaygınlaştırarak devam etmek istiyoruz" dedi.

Selimiye Köyü Turizm ve Çevre Koruma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Prof. Dr. Erol Üçer de tarihi kulede örnek bir çalışma yapıldığını belirterek bundan sonra da Selimiye Kalesi ve çevre düzenlemesi için Marmaris Müzesi ile işbirliği içinde olacaklarını dile getirdi.