'12'nci Tarih ve Kültür Sempozyumu', Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı. 4-6 Mayıs tarihleri arasında 9 oturumda gerçekleşecek sempozyumda, geçmişten günümüze kentin stratejik önemi, siyasi, ekonomik, kültürel ve coğrafi yapısının yanı sıra eğitim, tarım konuları tartışılacak. Sempozyumun açılışı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ak Parti'li Kemal Dere, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya Kültür ve Sanat Vakfı (ALSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Nafiz Koçak, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör'ün katılımıyla yapıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan ALSAV Başkanı Koçak, sempozyumu yapmaya başladıkları ilk yıllarda hiç katılım olmayacağı yönünde korkular taşıdıklarını söyledi. Koçak, "Sizler bu sempozyuma alışıksınız. Bizler de alıştık. Ama bu türlü toplantılara halkımız yeterince ilgi göstermiyor" dedi.

Sempozyumun ilk oturumuna başkanlık yapan Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, katılımın düşük olmasından yakındı. Salonun boş olmasını eleştiren Prof. Dr. Arınç, "Gönül isterdi ki salon dolu olsun ama hiç önemi yok, melekler dolduruyor" dedi. Sempozyum, daha sonra Alanya'nın tarihi konulu oturumla devam etti.



ÖY(SU/CK)