Merkez Yıldırım İlçesi'nde yaşayan yapı ustası 4 çocuk babası Alparslan Akçay'a babası Halil Akçay'dan, Hacıivaz Mahallesi'nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tapulu arazi miras kaldı. Fazla ilgilenemediği arazisine kaçak konutlar ve marangoz atölyelerinin kurulduğunu gören Alparslan Akçay, bunların yıktırılması için Yıldırım Belediyesi'ne başvurdu.

Karar alınmasına rağmen binaların yıkımını sağlayamayan Alparslan Akçay'ın arazisi, belediye tarafından 2009 yılında yeşil alan, polis merkezi ve yol yapılmak üzere kamulaştırıldı. Karşılığında da Alparslan Akçay'a çeşitli mahallelerden 27 parsel arazi verildi. Alparslan Akçay, kamulaştırılan arazisi karşılığında verilen parsellerde de kaçak yapılar olduğunu görünce şoke oldu.

Belediyenin, yıkım kararı almasına karşın bunu gerçekleştiremeyince kamulaştırdığı arazi karşılığı verdiği yerlerin de 'kaçak yapı canneti' olduğunu söyleyen Alparslan Akçay,

şunları söyledi:

"Tapulu arazimi bana bir metrekare bile bırakmadan elimden aldılar. Karşılığında bana verilen araziler de kaçak yapı cenneti. Devlet kaçak yapılarını yıkamadığı arazilerini, bana verdi. Burada oturan kişiler tarafından defalarca ölümle tehdit edildim. Bursa 3'ncü İdare Mahkemesi'ne dava açtım. Açılan dava, istimlak sonrası 60 günlük itiraz süresini geçirdiğim için düştü. Belediye Başkanı Özgen Keskin ile defalarca konuştum fakat sonuç alamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum."

BAŞKAN: MAĞDURİYETİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GİDERECEĞİZ

Yıldırım Belediye Başkanı Ak Partili Özgen Keskin, Alparslan Akçay'ın mağduriyetinin, kentsel dönüşümle giderilebileceğini söyledi.

Şuyulandırma sırasında 15 bin tapunun yer değiştirdiğini, 630 kişiye farklı yerlerde arazi verildiğini belirten Başkan Keskin, “'Herkesin arazisi tek parsel olacak diye bir şey yok. Bu planlamayı biz yapmadık, bilim adamları yaptı. Bazı vatandaşlara ayrı parseller denk geldi. Herkese aynı yerden verirsek şuyulandırmayı yapamayız. Hacıivaz Mahallesi’de kentsel dönüşüm kapsamında. Kentsel dönüşümle birlikte bu mağduriyet giderilecek. Kimseyi özel olarak mağdur etmedik. Mağdur olan vatandaşlar bize gelsin çözümü anlatalım” dedi.



SÇ,ST(FK/AAA)