Kayseri’de AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve ev sahibi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Antalya Büyükşehir eski belediye başkanı ve Ak Parti Milletvekili Menderes Türel katıldı.

ARAMIZDA TATLI BİR YARIŞ VAR

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Mehmet Özhaseki, "Ev sahibi olarak başkanlarımızı burada görmekten şeref duyduk. Artık, yerel yönetimlerde belediyelerimiz büyük projelere imza atıyor. Kayseri’de yapılan toplantıda diyaloglarımızı geliştirip istişare ve tartışmalarda bulunduk. Belediyeler olarak aramızda tatlı bir yarış var’’ dedi.

BELEDİYECİLİK BİZİM DÖNEMİMİZDE ZİRVE YAPTI

Başkanlar adına konuşan Hüseyin Tanrıverdi ise Kayseri çalışmasının verimli geçtiğini burada çıkan sonuçları hükümete ileteceklerini, değişim ve dönüşümün yerel yönetimlere güç kattığını belirtti. Tanrıverdi, "Ak Parti'li belediyeler bir araya gelip bilgi ve becerilerini paylaşıp, yerel politikaları gözden geçiriyorlar. Vatandaşlarımızın yerel yönetimlere tam olarak ulaşması ve yeni kent politikalarının geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Biliyorsunuz, AK Parti'li belediyeler partimizin yük akı oldu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, şimdi genel başkanımız ve başbakanımız olan Recep Tayyip Erdoğan, gönülleri fethederek, çığır açan belediyecilik anlayışının önderi oldu. Türkiye belediyecilik çalışmasının ne olduğunu AK Parti'yle gördü. Belediyecilik bizim dönemimizde zirve yaptı. Belediyecilik bizim işimiz, belediyecinin adresi ise Ak partidir. 16 Büyükşehir Belediyesi’nden 10’u Ak Parti'li. 2950 belediyenin 1639’u ise bizim partimizin belediye başkanlarından oluşmaktadır. Yani belediyelerin yüzde 55’i AK Partili belediye başkanlarıdır" dedi.

İZMİR'E, DİYARBAKIR'A, ADANA'YA BAKIN

Partilerinden belediye başkanlarının ödüller kazandığını diğer belediyelerin yolsuzlukla anıldığını dile getiren Tanrıverdi şöyle devam etti:

"Başkanlarımız dünya ölçekli ödüller kazanırken, diğer belediyeler ne yazık ki yolsuzlukla gündeme geliyor. Yerel yönetimde hizmet üretemeyenler, AK Parti'nin imajını zedelemek için ön kesmeye çalışıyorlar. Kimileri boş klasörlerle dolaşıp, belediyelerin soruşturmalar nedeniyle çalışmadığını ileri sürerken, kimi de beceriksizliklerini ‘Hükümet para göndermiyor’ diye kılıf bularak örtmeye çalışıyor. Bir bizim belediye başkanlarımıza bakın, bir de İzmir’e, Diyarbakır’a, Adana’ya bakın.’’

İFTİRANIN ALTIN KALDILAR

Tanrıverdi, daha sonra CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nu hedef alarak, ‘’İftira atanlar iftiranın altında kaldılar. Sayın Kılıçdaroğlu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında suçlamalarda bulundu. Ancak, yargı kararları kendisini haksız çıkarttı. CHP’nin tuttuğu ip İstanbul’da ve Ankara’da olduğu gibi Kayseri’de de çürüktü. Adli kararlar karşısında yüzü olanın yüzü kızarır. Ama nerde o yüz? Biz hizmetlerle uğraşırken, sorumsuzca davranan ve konuşanlara güneş balçıkla sıvanmaz diyorum. Cambaza bak cambaza lafını da hatırlatıyorum. Halk çalışmaya bakıyor. Biz halkın kalbini kazanıyor, gönülleri ihya ediyoruz " dedi.

MARDİN VE MALATYA DA BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNE KAVUŞACAK

Hüseyin Tanrıverdi, nüfusu 750 binin üstünde olan 11 ilden sonra adrese dayalı sayım sonrası Mardin ve Malatya’nın da Büyükşehir statüsüne kavuşacak iller arasında olduğunu, böylece sayının 2014 yerel seçimlerine kadar 13’e çıkartılacağını söyledi. Tanrıverdi, ‘’Malatya, Mardin, Tekirdağ, Muğla, Denizli, Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Trabzon ve Balıkesir 2014 yerel seçimleri öncesi Büyükşehir statüsü kazanacak. Bu konudaki kanun yıl sonunda çıkartılacak. Bundan böyle belediyelerimiz il sınırını kapsayan hizmetler verecek’’ şeklinde konuştu.

TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ

Mehmet Özhaseki, Türkiye Futbol Federasyonu seçimleriyle ilgili kendisine sorulan soruya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i göstererek, ‘’İçimizde tek delege Melik Gökçek’tir. Biz delege değiliz. Siyaseten herhangi bir tavır içinde değiliz. Seçilecek başkanın Allah yardımcısı olsun. Zira birçok sorun kendisini bekliyor. Tereyağından kıl çeker gibi bu işi düzeltmesini bekliyoruz’’ diye yanıtladı.



OE,DÖ(OE/AK)