Suşehri'nde mobilya mağazası işleten Fikret Coşar'ın dükkanına tamir için bıraktığı çekyatın kumaşını değiştirmek için söken Halit Çelik, 20 yıl önce kaybettiği makasıyla karşılaştı. Sünger tabakası ile tahta kısmın altında kalan ve kullananların da fark etmediği makasın, yıllar önce kaybettiği makas olduğunu anlayan Çelik, büyük şaşkınlık yaşadı.

1992'de Erzincan'da çalışırken makası kaybettiğini belirten Çelik, "O zaman aramadığım yer kalmamıştı. Fikret Bey, benim Erzincan'da çalıştığım dönemde eski koltuk ve kanepeleri tamir için bize getiriyordu. Sanırım o zaman getirdiği çekyatın içinde unutmuşuz. Aynı çekyatı tamir için bize getirdiğinde süngerin altında makası buldum. O dönemki ustamın da kullandığı kıymetli bir makastı. Benim için büyük tesadüf oldu" diye konuştu.
Mobilyacı Fikret Coşar ise 1990'lı yıllarda Halit Çelik ile Erzincan'daki tamir atölyesinde tanıştıklarını belirterek, "1992 yılında, evime aldığım çekyatta arıza meydana gelince tamir için Erzincan'da Halit ustaya götürdüm. Çünkü Suşehri, Erzincan'a yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta ve Sivas'tan daha yakın. Yolu da düzgündü. Sivas kent merkezine ulaşım daha zordu. Geçen süreçte Halit usta da Suşehri'ne geldi. Aradan uzun zaman geçince çekyatı yüzünü değiştirmek için tekrar Halit ustaya getirdik. Kumaş kısmını kesip kaldırınca altından makas çıktı ve yıllar önce kaybettiği makas olduğunu söyledi. Gençliğinde Erzincan'da kaybettiği makası Suşehri'nde tesadüfen bulması çok ilginç oldu. Makası görünce biz de şaşırdık" dedi.
 
HÇ(EA/SS)