Geçen perşembe saat 23.30 sıralarında Karabağlar 4270 sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir kişinin yolda kanlar içinde yattığını gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Boynundan ve göğsünden aldığı yaralarla hayatını kaybeden kişinin, emekli astsubay, taksi şoförü 60 yaşındaki Ethem Köse, olduğu belirlendi. Olayla ilgili araştırmalar sonrasında, Köse’nin kullandığı ve katil zanlısı tarafından kaçırılan 35 T 6877 plakalı aracı da, yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta terk edilmiş olarak bulundu.

İDDİA KUPONU BULUNDU

Üzerinde 125 TL para, iki cep telefonu çıkan Ethem Köse’nin katil zanlısının belirlenmesi için yürütülen çalışma sırasında, takside olaydan kısa süre önce yatırıldığı belirlenen iddia kuponu bulundu. İddia kuponunun yatırıldiğı bayinin Balçova ilçesinde olduğunun tespit edimesinin ardından araştırma bu yöne kaydırıldı. Köse’nin çalıştığı taksi durağında bulunan arkadaşlarının verdiği bilgiler sonrasında ise, en son müşteri aldığı nokta saptandı. Bu bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri ile Karabağlar ilçesindeki olay yerinin çevresindeki güvenlik kamerası görüntüleri tek tek incelendikten sonra bir kişinin her iki yerde de görüntüleri elde edildi.

ZANLI GÜVENLİK KAMERASINDAN BELİRLENDİ

Görüntülerde tespit edilen kişinin 5 yıl önce esrar kullanmaktan gözaltına alınan 22 yaşındaki M.K. olduğu belirlendi. Takside parmak izi de bulunan, yakınına ait emlak ofisinde çalışan M.K., katil zanlısı olarak aranmaya başlandı. Polisin takibi sırasında Alsancak semtinde bulunan arkadaşına para almak için gelen M.K., düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Polisteki resmi ifadisinde susma hakkını kullanan M.K.’nin, sözlü ifadesinde ise, eski mahallesini gezmek istediğini, taksi sürücüsüyle parasının olmadığını söyleyince ücret yüzünden tartıştıklarını kabul ettiği öğrenildi. M.K., işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.