İlkadım İlçesi'nde oturan E.A. geçen Şubat ayında evli ve 2 çocuk babası Osman K.'nın tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. E.A, Haziran ayında işyerinde hastalanan bir işçiyi Osman K. ile birlikte evine bırakmak için ayrıldı. Daha sonrada patronunun isteği üzerine onun evine gitti. Osman K.'nın burada genç kıza elle tacizde bulunduğu ileri sürüldü. Akşam iş çıkışı evine giden E.A., başına gelen bu durumu annesine anlattı. Anne de kızını alıp polis merkezine giderek Osman K.'dan şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul etmeyen Osman K. tutuklandı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Osman K., geçen cuma günü ilk kez hakim karşısına çıktı. Genç kızı taciz etmediğini öne süren Osman K., "Para almak için eve uğradım. Su içtik. Giderken elini tutup 'hadi gidelim' dedim. Bütün yaptığım bu kadar" dedi.

Duruşmaya katılan E.A annesinden korktuğu için yalan beyanda bulunduğunu ileri sürerek, "Eve gittiğimi ablama anlatırken annem bizi duymuş. 'Ne oldu?' diye sordu. Ben de korkumdan 'Beni zorla eve götürdü ve taciz etti' dedim. Olay tamamen onun anlattığı gibi olmuştur" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, kanıt yetirsizliğinden sanığın beraatine karar verdi.



İA(İS/İD)