Merkez İlkadım İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olan S.Y., geçen yıl Kasım ayında dersine girdiği M.Y. adlı öğrencisinin bacağını elleyerek tacizde bulunduğu iddiasıyla şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.Y. hakkında, küçük kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunun tespit edilmesi üzerine Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlk duruşmada avukatı ile görüşemediği için savunma yapmayan öğretmen S.Y., soruşturma aşamasında suçlamaları kabul etmedi. Evli ve 2 çocuk babası S.Y., savunmasında öğrencisinin sınıfta otururken bacaklarının sürekli sıranın dışında durduğunu belirterek, "Bazen kendisini uyarı amacıyla bacağını elimle içeri doğru iterdim. Bu hareketimi sanırım çocuk yanlış anlamış. 36 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi.

Duruşmaya katılan kız öğrenci ise sınıfta test çözerken öğretmeninin yanına oturduğunu söyleyerek, "Bir eli masanın üzerindeydi. Bir elini de bacağıma üzerine koydu. Ben bundan rahatsız oldum. Ancak ona da bir şey diyemedim. Birkaç kez ayağa kalktım. Ama elini bacağımdan çekmedi. Eve gidince durumu anneme anlattım" diye konuşarak şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, dinlenen tanık beyanları ve toplanan delillere göre öğretmenin üzerine atılan suçun sabit olmadığına kanaat getip S.Y.'nin beraatine karar verdi.



İA(İS/SS)