Edirne Tabip Odası Lokali’nde geçtiğimiz Cumartesi günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisi’nin düzenlediği ‘Erkek ve Şiddet’ konulu konferansa konuşmacı olarak BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel katıldı. Burada, Türk bayrağı ve Atatürk posterinin bulunmadığı konferansta sözde devrim şehitleri için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Tuncel kadın hakları ile ilgili bir konuşma yaptı. Bu haberin basında yer alması üzerine de Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu bir basın açıklaması yaptı. 

"RAHATSIZLIK DUYDUK"

Yaptığı basın açıklamasında bu konferanstan haberdar olmadıklarını belirten Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, “Bizden bir sendika burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği yapacaklarını belirterek sözlü izin istediler. Bizde söz konusu kadın olunca izin verdik. Ancak toplantı bittikten sonra gazetelerden burada bir siyasinin ve siyasi açıklamanın olduğunu öğrendik ve rahatsızlık duyduk. Odamızda 450 dolayında üyemiz ve farklı siyasi görüşleri olabilir. Kesinlikle biz lokalimizi siyasi partilerin kullanımı için vermiyoruz. Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek örgütleri bizden kullanım talebinde bulunuyorlar. Bizde ücretsiz olarak kamu yararı olduğu gerekçesiyle izin veriyoruz” dedi.

"İLİŞKİMİZ YOK"

Ekuklu sözlerine şöyle devam etti

“Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerden, 3 Mart 2012 cumartesi günü Edirne Tabip Odası lokalimizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Erkek ve Şiddet” konulu bir toplantı organize edildiği ve bu etkinlik kapsamında BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel’in konuşmacı olduğu anlaşılmıştır. Odamız lokalinin kullanıldığı anlaşılan bu etkinlik ve konferanstan Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu haberdar edilmemiştir ve yapılan organizasyonla odamızın bir ilişkisi yoktur. Zira Tabip Odamız öteden beri tüm siyasi partilere belirli bir mesafede durmaktadır. Takdir edersiniz ki 450 dolayında üyesi bulunan Edirne Tabip Odası’nın bu yaklaşımında temel neden, her partiye sempati duyabilecek üyelerimizin bulunabileceğidir. Nitekim bugüne kadar siyasi partilerimizin lokalimizde yapmak istedikleri bu tür toplantı talepleri ya da üyelerimize ait iletişim bilgilerini alma istekleri hep reddedilmiştir. 3 Mart 2012 tarihinde yapılan bu toplantı ve içeriğinden hiçbir biçimde haberdar edilmeyen odamız yönetim kurulu, söz konusu günün tatil günü olması nedeniyle gelişmeleri ancak 5 Mart 2012 Pazartesi günü basından öğrenmiş bulunmaktadır. Ülkedeki bütün demokratik gelişmelere her zaman destek veren ve verecek olan Tabip Odamız, içinde yer almadığı, bilgi sahibi olmadığı ve düzenleyicisi olmadığı bu etkinlik nedeniyle haber konusu olmaktan büyük üzüntü duymaktadır.” 



FK(LK/AK)