Dernek binasında yaptığı basın toplantısında, eğitim sisteminde halen batıcılığın hakim olduğunu söyleyen Halil İbrahim Kabak, “Okul kitaplarında halen kainatı kim yarattı sorusunun cevabı yoktur” dedi. Kabak, okullarda dağıtılan İlköğretim Türkçe 8 ders kitabı ve İlköğretim Türkçe 8 çalışma kitabında yer alan bazı konularla ilgili açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

“İlköğretim Türkçe 8 ders kitabının ilk konusu Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık. Bu parçada anlatılan olay ise bir Yunan mitolojisi. Epimetheus ile karısı Pandora’nın hikayesi anlatılmakta. ‘Günlerden bir gün Pandorayla, Epimetheus yine sevinç içerisinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes’i gördüler. Hermes tanrıların, özellikle de Tanrılar Tanrısı Zeus’un habercisiydi’ diye devam ediyor. Şu ifadelere bakınız. Hepsi şirk ve hepsi küfür. Ama olay bununla da bitmiyor. İlköğretim Türkçe 8 çalışma kitabının 15'inci sayfasında bu metnin analizini yapmak üzere öğrencilere yöneltilen sorular tam bir facia. Deniliyor ki, Tanrılar Tanrısı Zeus’un yerinde olsaydınız Pandora ve Epimetheus’a karşı tepkiniz ne olurdu? Tanrılar Tanrısı Zeus’un yerinde olsaydınız Pandora’yı sandığı açtığı için cezalandırır mıydınız? Nasıl bir ceza verirdiniz? söz konusu bu kitabı baştan sona incelediğinizde kendi medeniyet ve kültürümüzü dillendiren çok fazla bir şey bulamıyorsunuz. Sözünü ettiğimiz bu yazılarda Müslüman çocuklarına şirk ve ahlaksızlık zehri enjekte edilmektedir”

Okullarda öğrenciler arasındaki bıçaklama, silahla yaralama hatta cinayete kadar varan şiddet olaylarının yüzde yetmişten fazlasının kız meselesi yüzünden çıktığının istatistiklerde de belirtildiğini dile getiren Kabak, aynı kitabın ikinci sayfasında yer alan parçanın başlığı ise Aşk Mektupları olduğunu söyledi. Kabak, "Yani aşk mektuplarıyla okuma yazmanın geliştirilmesi son derece doğal bir şeymiş gibi sunulması hovardalığı, çapkınlığı ve bunlarla beraber gelen şiddeti artırmaz mı?" diye konuştu.



CZ(OE/ESM)