Suriye'ye ilaç ve gıda maddesi bulunan insani yardım malzemesi götürerek, ülkelerinde yaşananları gözler önüne sermek isteyen 'Özgürlük Kafilesi' üyesi yaklaşık 200 kişi, Gaziantep'ten araçlarla Kilis'e hareket etti. Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan ve kendilerini 'Özgürlük Kafilesi' olarak tanıtan grup, Kilis'in Seve Barajı yakınlarındaki boş alana kamp kurdu. Grup, burada 'Suriye özgür olacak', 'Suriye'ye özgürlük gelecek', 'Beşşar, Suriye'den gidecek demokrasi gelecek', 'Katil Beşşar Suriye'den defol' sloganları attı. Halay çeken grup üyeleri, döviz ve pankart açtı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede çadır kuran Suriyeli gençler, kendi aralarında seçtikleri temsilciler de Öncüpınar Sınır Kapısı'na gitti. Suriyeliler, El Sallama Sınır Kapısı yetkilileri ile ülkelerine geçiş izni verilmesi için görüşme talebinde bulundu. Grup, Suriyelilerin kendilerine bildireceği yanıtı bekliyor. Suriyelilere, MAZLUMDER üyeleri de destek veriyor.

'Özgürlük Kafilesi' üyelerinin geçen ocak ayında Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gitme istekleri, Suriyeli yetkililer tarafından kabul edilmemişti.