İç savaşa sürüklenen Suriye'de Kürtlerin bazı yerleşim birimlerinde yönetime el koymasının ardından Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı, Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin İlçesi'nin hemen karşısında bulunan Kamışlı kentinde Kürtlerin yarın bir yürüyüş düzenleneceği bildirildi. Yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye-Suriye sınırında güvenlik önlemleri artırıldı. Sınırının kritik noktalarındaki askeri birlikler takviye edilirken, sınır hattında güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Sınırdaki nöbet kulelerindeki asker sayısı artırılırken, güvenlik güçleri sınır hattı boyuncu devriye görevlerini sıklaştırdı.

STİNGER FÜZELERİ YERLEŞTİRİLDİ

Nusaybin'in Durakbaşı, Demirtepe ve Sınırtepe bölgelerinde bulunan hudut birliklerine 4'lü ve 8'li stinger füzelerinin yerleştirildiği görüldü. Demirtepe bölgesine radar üssü kurulurken, füzelerin yönü Suriye'ye çevrildi. Askeri araçlara monte edilmiş olarak konuşlandırılan Stinger füzelerinin geçtiğimiz ay ASELSAN tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiği ve Suriye sınırına gönderildiği öğrenildi. 

Yarın Kürtlerin yürüyüş yapacağı belirtilen Suriye'nin Kamışlı kasabasında da askeri hareketlilik gözlendi. Kamışlı'da dün su kulesinden indirilen PYD bayrağının tekrar asıldığı görüldü. Suriye ordusuna bağlı üst düzey subayları taşıdığı öğrenilen bir helikopter de öğlen saatlerin Kamışlı'ya iniş yaptı. Askeri birliğe inen helikopterin yarın düzenlenecek gösterileri takip etmek üzere getirildiği iddia edildi.



FB,BB,AA (GG/RT)