Hama kentinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında 24 Aralık'ta başlayan şiddetli çatışmalar sürerken, bu kent ve çevresinde meydana gelen Suriyelilerin Türkiye'ye kaçışı ise devam ediyor. 24 Aralık'ta Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının ekmek kuyruğunda bekleyen halk üzerine bomba yağdırdığı da iddia edilen hava saldırısının ardından kaçışlar hızlandı. Pasaportla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler, Türkiye'ye geçiyor. Son 3 günde resmi olarak Reyhanlı'ya gelen Suriyeli sayısı 3 bin 300'e ulaştı. Bu kişilerin arasında 1 Suriyeli milletvekili olduğu da iddia edildi.

Cilvegözü Gümrük Kapısı'na gelen ve Türkiye'ye geçmek için bekleyen araç sayısının ise 1000'e ulaştığı iddia edildi. Bugün sabah saatlerinden itibaren geçişlerin devam etmesi bekleniyor.

BOMBA SESLERİ YAYLADAĞI'NDAN DUYULUYOR

Öte yandan Suriye'nin Lazkiye kenti ve Kesep Beldesi ve çevresinde yaşanan çatışmalar sürüyor. Ağır silahlarla gerçekleştirilen çatışma sırasında atılan bomba sesleri Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nden duyuluyor. Türkiye sınırına 1.5 kilometre uzaklıktaki Kesep beldesindeki çatışmanın çok şiddetli olduğu bildirildi.

İNSANİ YARDIM DEVAM EDİYOR

Suriyelilerin ülkede bulunmayan çeşitli gıda maddeleri ile birlikte acil ihtiyaç malzemeleri hem Suriye plakalı araçlarla ve hem de Türk plakalı TIR'lar götürülüyor. Türk TIR'ları insani ihtiyaç maddeleri bulunan yüklerini Cilvegözü Sınır Kapısı ile Suriye sınır kapısı arasındaki tampon bölgede güvenli alanda boşaltıyor. Buradan alınan gıda ve giyim maddeleri ihtiyaç olan bölgelere götürülüp vatandaşlara dağıtılıyor.