Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 4.5 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nda geçen cuma gecesi Suriyeli askerler ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 5 Türk TIR'ı kurşunların hedefi oldu. Saldırıya uğrayan TIR'lardan birinin sürücüsü 50 yaşındaki Bostan Güler, aracını bugün Türkiye'ye getirmeyi başardı. TIR'ın ön kısmında motor bölümüne saplanan roket ve çok sayıda kurşun izi saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.

Mersin'den yüklediği mısırı Suriye'de bir başka TIR'a nakletmek için gümrük sahasında bıraktığını, diğer Türk şoförlerle geceyi Reyhanlı'daki evinde geçirmek için ayrıldığını anlatan Bostan Güler, "Meslektaşlarım Suriye gümrük kapısında çatışma çıktığını ve TIR'larımızın hasar gördüğünü söylediğinde inanmadım. TIR'ın motor bölümüne roketin saplandığını ve kurşun deliklerini gördüğümde, aracımda olmadığıma sevindim" dedi.

TIR'a Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda güvenlik güçleri hasarlı TIR'ı inceleyip, işlem yaptı.

Öte yandan sınır kapısında ticaret yapan Özgür İsmail Taş da aynı gece kurşunlanan otomobiliyle Türkiye'ye geldi. Türk plakalı çok sayıda taşıtın tarandığını söyleyen Özgür İsmail Taş, "Bir anda silah sesleri duydum. İnsanlar bir taraflara koşuyordu. Arabama binerek hızla uzaklaşmak isterken, arka camın üst köşesine kurşun isabet etti. Ölümden döndüm" diye konuştu.



FD(BY/İD)