SP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Antalya'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Galip Akın ve partililerle bir süre sohbet eden Karaman, daha sonra basına açıklama yaptı. Hükümetin memur maaşları konusunda sendikalara 2012 yılının ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayda da yüzde 3 artış teklif ettiğini belirten Karaman, bu zam teklifinin 54. Erbakan hükümetinde yapılan zammın yüzde 80 altında olduğunu aktardı.

Hükümetin 2011 yılında faize 42 milyar lira ödediğini, 2012 yılı bütçesinde faize ödenmek üzere 50 milyar 200 milyon lira ayırdığını dile getiren Karaman, "Bu hükümet 2012 yılında faize ödeyeceği paradan yüzde 20 kısarak memura ödese, memura yüzde 17 zam yapmış oluyor. Senin memura vereceğin para ekonomiye dönecektir. 'Memura fazla zam yaparsak Yunanistan'a benzeriz' diyorlar. Esas memura zam yapmazsan Yunanistan'a benzeyeceksin. Çünkü memur sokağa çıkacak. Yarın esnaf da işçi de sokağa çıkacak. İşte o zaman benzeyeceksin Yunanistan'a" diye konuştu. Karaman, 2011 yılında faize ödenen 42 milyar 200 milyon lira ile 520 bin daire alınabileceğini de belirtti.

Karaman, 2B kanunuyla orman köylülerinin, arazisinin başka kişilerin eline geçmesinden korktuğunu belirtti. 2B arazisi sahiplerine arazinin satışı yapılırken dava açmaları konusunda çağrıda bulunan Karaman, davanın mahkeme tarafından reddedilmesi halinde Anayasa Mahkemesi'nde görülme imkanı olacağını aktardı. Karaman, şunları söyledi:

"Bunun çaresi, bu satışlar yapılırken muhakkak dava açın. Bu işten mağdur olan bütün kardeşlerimiz davalarını açsınlar. Mahkemenin reddettiği dava dolaylı yoldan Anayasa Mahkemesi'ne gider ve Genel Başkanımız Türkiye'nin sayılı anayasa profesörlerinden biridir, inşallah bunu orada bozdururuz."



TY(HA/SS)