Türk Eğitim Sen Antalya Şubesi'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Antalya'daki 'Yılın Başarılı Kadınları' belirlendi. Antalya'da çeşitli sektörlerde ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan 10 kadına ödülleri bu akşam Latanya Otel'de düzenlenecek tören ile verilecek.

O KIZIN SATILDIĞINI ORTAYA ÇIKARDI

Türk Eğitim Sen'in 10 kadına vereceği 'Yılın Başarılı Kadınları' ödülüne, Antalya'da 6 yıl önce 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A.'ya sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satılan ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı ileri sürülen E.Y.'nin yaşadıklarını ortaya çıkaran öğretmeni Burçe Tuncel de layık görüldü. Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim Okulu'nda görev yapan 31 yaşındaki 10 yıllık öğretmen ve evli olan Burçe Tuncel, küçük kızın ağlamasıyla başlayan süreçte olayı öğrenmiş, ailesiyle irtibat kurarak polise başvurmalarını sağlamıştı.

YÜZ NAKLİNİN BAŞARILI KADINI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 19 yaşındaki mermer işçisi Uğur Acar'a Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren ekibin başındaki Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan da 'Yılın Başarılı Kadınları' ödülüne layık görüldü. Operasyonların mimarı Prof. Dr. Ömer Özkan'ın eşi olan Özlenen Özkan, bir kız çocuğu annesi.

PAŞA'NIN SULTANLARINA DA ÖDÜL

Yılın başarılı kadınları arasında Türkiye'yi Challenge Cup'ta ilk defa Avrupa'da finale taşıyan Antalya Muratpaşa Belediyespor bayan hentbol takımının kaptanı Serpil İskenderoğlu da yer aldı. Bu yıl da yarı finale kadar yükselmeyi başaran bayan hetbolcüler geceye takım kaptanlarıyla birlikte katılacak.

İŞTE YILIN BAŞARILI KADINLARI

Antalya'da 'Yılın Başarılı Kadını' ödülüne layık görülen diğer isimler ise şöyle:

"Aşağı Oba Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cennet Ekim, Antalya'da trafoları boyayan ve renkli bir görünüme kavuşturan Ressam Kıymet Türe, Zihinsel ve Yetersiz Çocukları Yetiştirme Vakfı Genel Kurul Üyesi Asiye Cevizdal, Demircikara Mahalle Muhtarı Ayşe Peçen, AÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ayşe Sezer, RAL Tekstil Ltd. Şti. Genel Müdürü İmral Atılgan, yerel televizyon programı yapımcısı Hilal Kara."