Polonya ve Türkiye'nin işbirliğiyle hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme ve Comenıus Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında pilot il seçilen Adana'daki Borsa Anadolu Lisesi ile Sunar Nuri Çomu Lisesi'nde 2 yıl 'Okulda Şiddete Hayır' programı uygulandı. 36 bin euro maddi destekli proje kapsamında okullarda sinema sınıfları oluşturuldu, izcilik, tiyatro, spor, bilgisayar, dünyayı koruma, ebru sanatı, gezi, resim, yayın iletişim ve fotoğrafçılık, felsefe ve havacılık kulüpleri de kuruldu. Okullarda, kavgacı ve uyum zorluğu çeken öğrenciler de yeteneklerine göre projeye dahil edildi.

Projenin Adana koordinatörü Gürkan Gür, 2 yıl boyunca sürekli etkinlik düzenlendiğini ayrıca öğrencilerin yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kamplara götürüldüklerini kaydetti. Öğrencileri birlik ve beraberlik olgusunu yerleştiren etkinliklere yönlendirdiklerini anlatan Gür, "Etkinlikler kapsamında öğrenciler paylaşmanın, yardımlaşmanın ve birlikte hareket edebilmenin önemi fark etti. Projenin yürütüldüğü iki yılda, öğrencilerin kavgacı tavırlarından uzaklaşarak, uyumlu bireyler olduklarını gözlemledik" dedi.

Projenin tamamlanmasının ardından yaptıkları çalışmaları kitap haline getirdiklerini de belirten Gür, bunları 81 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri'ne yollayacaklarını ve tüm okullarda benzer yöntemlerin uygulanması için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.



ÇA(OA/CK)